Translate

18 Temmuz 2013 Perşembe

Diziler Her Zaman Var Oldu Ve Olacakta


     Son zamanlarda türeyen bir belgeselci akım var. Dışardan bakılınca onlar dizi seyretmiyorlar sadece belgesel ya da eğitici videolar izliyorlar. Ama nasıl oluyorsa her diziden de haberleri var. Sorun onlara size bütün bölümlerin özetini geçsinler. Diziler hakkında ne düşündüklerini sorduğumda onlar yoğun insanlar dizilere vakit ayıramıyorlar ya da dizilerin mantıksız olduğunu düşünüyorlar. Dizi de sen mantık arıyorsan saten kendinde olup olmadığına bir bak derim.
      Diziler bir şeyler öğretmek için değil daha çok insanlar kafalarını dağıtsınlar , hayatın stresinden uzaklaşsınlar diye vardır. Hatta bu yüzden genelde saat 20:00 ya da 22:00 da başlar çoğu dizi , yani kısacası iş çıkışıdır. Amaçlarına ulaşıyorlar mı diye sorarsanız bence fazlasıyla ulaşıyorlar. Tabi her dizi değil , dizi seçimi de önemlidir. Bana sorarsanız “Yalan Dünya , Zengin Kız Fakir Olan , Leyla ile Mecnun” on numara dizilerdir. Türkiyedeki diziler arasında bu nadir diziler insanları güldürüp aynı zamanda hayatın stresinden kurtarıp kafa dağıtıyorlar.
      Sadece dizi seçmekle bitmiyor tabi kaç tane seçiceksiniz o da önemlidir. Haftada 3 dizi yeterli bana göre daha fazlası gereksizdir ki saten 3 den fazla da iyi dizi bulamazsınız diye düşünüyorum. Hergüne dizi koymanıza gerek yok bazı günleride kendinize ayırabilirsiniz.
      Dizilerin gereksiz olduğunu düşünenler de artık bu zihniyetten kurtulmalılar , diziler her zaman var oldu ve her zamanda var olacaktır. Önemli olan bilinçli bir şekilde izlemektir. Programınızı kurar ve uygularsanız hiçbir sorunla karşılaşmıyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder