Translate

28 Temmuz 2013 Pazar

Biyografi Sevenlere Film Tavsiyeleri

    
     Biyografi tarzı film az izlenmesinden dolayı olsa gerek çok fazla rastlanılmıyor ve ilgi az olmasından dolayı güzel bir yapıma denk gelinmiyor. Genel olarak tarayıcılarda bu tarz film arayanlardan biri de bendim ve birçok film izledim. Arayan arkadaşlara yararlı olmak adına bu yazıyı yazarak filmler hakkında kısa bilgi vereceğim.
    
     The Social Network : Mark Zuckerburg hayatı ve Facebook'un gelişimine dikkat çekiyor. 2004 yılında Harvard'da aniden kurulmasını, nasıl aniden başarı sağladığını ve sınıf arkadaşı olan kurucularının aniden zenginleşen hayatlarının nasıl değiştiğini ele alıyor.
    
     Into The Wild : Christopher McCandless üniversiteden mezun olduktan sonra hemen sonra iş, aile ve sorumluluk gibi ağırlılıkları geride bırakıyor. Bütün parasını yakıyor ve Alaska'da doğa ile birebir yaşamak için yola koyuluyor. McCandless, iki yıllık yolculuğu boyunca bir kez bile ebeveynleri ve kız kardeşi ile haberleşmiyor. McCandless, uzun yolculuğu boyunca bin bir tür macerayla karşılaşıyor.     
 
     The Pursuit of Happyness : Chris Gardner maddi olarak ayakta kalmakta zorlanan ama buna rağmen son derece iyi niyetli ve çalışkan bir aile babasıdır. Karısı, artık içinde bulundukları duruma dayanamayıp evi terkedince oğlu Christopher ile yalnız kalırlar. Bu durumun yarattığı hayalkırıklığını ve zorlukları henüz atlatmamışken oturdukları evden de ev sahibi tarafından çıkartılırlar. Oğlu ile birlikte sokakta kalmasına ve tuvaletlerden düşkünler evine kadar çeşitli mekanlarda barınmaya çalışmasına rağmen Chris, oğlunun sevgisi ile ayakta kalmaya ve var gücü ile çalışmaya devam eder. Büyük bir sevgi ve mücadele öyküsünün anlatıldığı filmde Will Smith ve gerçek hayatta da oğlu olan Jaden Smith'in etkileyici oyunculuklarına sahne oluyor.
 
     127 hours: Film, dağcı Aron Ralston’ın büyük bir kaya parçasının arasında 5 gün boyunca kaldığı süreci ve yaşam mücadelesini anlatıyor.
    
     İyi Seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder